Pusztaszabolcsi Agrár Zrt.
Hogyan készül?

Hogyan készül?

A tejtermelés a szántóföldön kezdődik, ahol megterem minden jó, amire a teheneknek szükségük van
lucerna kaszálás
siló készítés
Silóba tömörítve hosszú ideig tartósítószer nélkül eláll a takarmány
A tehenek sok nyugodt pihenés és kérőzés közben megtermelik a tejet
kérőző tehenek
fejés
A fejés folyamán fontos, hogy az állatok nyugodtak maradjanak, ezért a lehető legkevesebb stresszel igyekszünk a folyamatot végrehajtani
A fejést követően zárt rendszerben halad a nyers tej tovább. Első lépésben lehűtik 4 fokra, ezután felmelegítjük. A melegítés folyamán fontos, hogy elérje a tej az 85 fokot, viszont ne forrjon teljesen fel, mert ekkor sok értékes összetevője lebomlik és csökkenti a tej beltartalmát. Ezt az eljárást pasztörizálásnak nevezik
tejtároló tartályok
Ezt követően a már pasztőrözött tejet , nagy nyomással egy sűrű szitán nyomja át a rendszer, mely megakadályozza, hogy összeálljanak a zsírmolekulák és csomós legyen a tej
Ezután már csak a csomagolás és a szállítás van hátra abból a folyamatból, mely során az Ön asztalára kerül a friss tej
tejszállító autó