Pusztaszabolcsi Agrár Zrt.

Túróval töltött gombafejek

Hozzávalók

 

12 db nagy csiperke gomba
250 g túró
1 dl tejföl
10 dkg reszelt sajt

 

Fűszerek:

– ízlés szerint: só, bors, zöldfűszer

 

Elkészítés:

A gombákat megmossuk, megpucoljuk, a tönkjüket kitörjük. Olajjal kikent tűzálló tálba állítjuk úgy, hogy a kalapok felfelé nézzenek.
200C°-os sütőben 8-10 percig sütjük.

A töltelékhez a reszelt sajt felét összekeverjük a túróval, tejföllel, sóval, ízlés szerint zöldfűszerrel.

Az elősütött gombafejekből kiöntjük a levet, és beletöltjük a tölteléket, majd rászórjuk a sajt másik felét is.

Kb. 15 percre visszatesszük a sütőbe.

Ha ráolvadt a sajt, már kész!