Pusztaszabolcsi Agrár Zrt.
Túrós rétes

Túrós rétes

Hozzávalók

 

60 dkg liszt,
25 dkg margarin,
2 kanál ecet,
2 kanál olaj,
késhegynyi só,
1 kg pusztaszabolcsi tehéntúró,
2 tojás,
15-20 dkg kristálycukor,
2-3 tasak vaníliás cukor,
5-6 kanál pusztaszabolcsi tejföl,
3 kanál búzadara.

Tészta elkészítése:

25 dkg margarint kikavarjuk 15 dkg liszttel 45 dkg liszthez hozzáadjuk az olajat, az ecetet és a sót, majd langyos vízzel könnyű tésztát gyúrunk. A vékonyra kinyújtott tésztára rákenjük a lisztes margarint. 3-szor hajtogatjuk 15 percenként, majd 8 részre osztjuk.

Töltelék:

A pusztaszabolcsi tehéntúrót, csipetnyi sót, 2 tojás, 15-20 dkg kristálycukrot, 2-3 tasak vaníliás cukrot, 5-6 kanál tejfölt, 3 kanál búzadarát lazán összekeverjük. Kinyújtott tésztát megszórjuk búzadarával és erre tesszük a tölteléket. A tepsibe helyezett rudakat sütés előtt olajjal megkenjük. Ha kihűlt összeszeleteljük és porcukorral meghintjük.