Pusztaszabolcsi Agrár Zrt.
Áfonyás túrótorta

Áfonyás túrótorta

Hozzávalók

 

A linzertészta aljhoz:

50 g porcukor
100 g vaj
150 g liszt (BL-55)

A túrótöltelékhez:

500 g félzsíros tehéntúró
90 g étkezési kukoricakeményítő
200 g porcukor
500 ml tej
400 ml 20%-os tejföl
1 db citrom reszelt héja
2 db egész tojás
1 db vaníliarúd belseje

+15 dkg áfonya, kevés porcukorba forgatva

Elkészítési idő:

kb. 140 perc+2 óra hűtés

Elkészítése:

A sütőt 190°C-ra előmelegítjük.

Egy 22 cm átmérőjű kapcsos tortaformát sütőpapírral kibélelünk. Először a linzertésztát készítjük el. A lisztet elkeverjük a porcukorral, majd hozzágyúrjuk a vajat. Ahogy összeáll a tészta, már jó is. 10 percre lefóliázva hűtőbe tesszük. ha megdermedt, kinyújtjuk, kibéleljük vele a tortaforma alját. Hézagosan megszurkáljuk, majd félig kisütjük, világos aranysárgára.

A krém összetevőit egy tálban alaposan összeturmixoljuk, majd a tésztára öntjük, a porcukorba forgatott áfonyát a torta közepére szórjuk, az előmelegített sütőben kb. 90-100 percig sütjük, légkeverés nélkül. Ezután 2-3 órán keresztül hagyjuk hűlni.